Peecon KW2500 – Matthijs Markerink

Een aflevering met een mooi verhaal.
Aan Matthijs Markerink te Velsen-Zuid is een Peecon KW2500 kieper afgeleverd. Op zich niet bijzonder, maar wel leuk. Deze nieuwe kieper is ter vervanging van een zelfde Peecon kiepwagen en deze staat nu bij ons te koop. Het is een zeer compacte stevige kieper en groter moet hij ook niet zijn voor zijn werkzaamheden. Matthijs woont op een drukke, maar mooie plek dichtbij landgoed Beeckestijn in Velsen, waar nog historie aanwezig is.
Ooit was de boerderij een gedeelte van buitenplaats Meervliet. Hier zijn verschillende welgestelde families eigenaar van geweest met mooie tuinen, gebouwen en een herenhuis. Uiteindelijk was het landgoed in 1926 verkocht en ook het herenhuis gesloopt, waar nu een rij villa’s staan. Kijk eens op Oneindig Noord-Holland bit.ly/332emKn.
Het 17e-eeuwse (koets)huis van de boerderij is er nog, waar men terug in de tijd gaat. Op deze boerderij boert familie Markerink al heel lang. Matthijs is ongeveer 10 jaar geleden gestopt met melken van de koeien, maar heeft nog volop zijn werkzaamheden.
Trots staat Matthijs bij zijn nieuwe aanwinst met zijn nog zeer nette Case IH 4210 trekker, ooit in december 1994 nieuw geleverd.
Wij wensen Matthijs Veel werkplezier met zijn nieuwe aanwinst.