Mobiel onkruid-bestrijding – Ketelhof

Bij de familie Rot van recreatieterrein de Ketelhof te Jisp is een professionele kokend heet water onkruidbestrijder afgeleverd.
De Weedblaster S van de fa. Waterkracht, die overigens onder de MIA Vamil subsidieregeling valt, gaat ingezet worden om op een milieuvriendelijke manier onkruid te bestrijden op zowel het eigen terrein als in de verhuur.
Uitsluitend door met schoon kokend heet water (98graden C) de plant te besproeien wordt de celstructuur van de plant vernietigd en sterft af. Dit besproeien gebeurt met een lage uitstroomdruk (1,5 bar). Dit maakt de Weedblaster S geschikt voor alle verharde en half verharde oppervlakken (bijvoorbeeld grind en gravel). Geen opspattend vuil als gevolg van hogedrukwater. Hierdoor kan tot aan de gevel schadevrij gewerkt worden zonder deze te vervuilen. Tevens kan er groene aanslag of alg van terrassen e.d. verwijderd worden.

Ook is er een invertor generator van Briggs & Stratton, de P2000 (lichtgewicht en geluidsarm) zorgt voor het benodigde elektrisch vermogen van 400 Watt van de Weedblaster en de 800 Watt van de tuinpomp. Deze verzorgd de toevoer van schoon water vanuit de watervoorraadtank.
Door deze componenten op een aanhanger te plaatsen hebben de heren Rot een mobiele onkruid bestrijdingsunit tot hun beschikking.
Als verdere uitbreiding van hun Husqvarna accu-gereedschap hebben zij een professionele accu kettingzaag 356LiXP met 35 cm blad aangeschaft. Het lichte gewicht, het gebruikersgemak en het lage
geluidsniveau zijn belangrijke pluspunten van deze zaag.
Wij wensen de familie Rot veel succes met hun aanschaf.