GrassTech Grazer – Fam. Rol

Aan familie Rol te Starnmeer is een GrassTech Grazer model 140 geleverd. Na advies van verschillende mensen en eigen inzicht zijn zij op deze keuze gevallen.

Voer en ook krachtvoer is belangrijk voor de melkkoe en dat kan op verschillende manieren gedaan worden. Men maakt een eigen keuze door eigen inzicht of via advies en dat is per boer en in welk gebied of omstandigheden verschillend. Om kosten te besparen op krachtvoer is het mogelijk om vers gras stalvoedering te doen. Vaak ziet men dan een trekker met frontmaaier en een opraapwagen in het voorjaar en najaar het land ingaan. De laatste jaren wordt er toch steeds meer via voeradviseurs gesproken om voer van je land af te halen indien mogelijk. Ga dan ook eens een gesprek met Van Laar Techniek aan en laat de kosten eens berekenen of het loont om een vers gras opraapwagen aan te schaffen. Waarschijnlijk kan het wel zo zijn dat binnen een aantal jaren de wagen is betaald door minder krachtvoer tegenover mechanisatie en loonkosten.

Belangrijk is dat men dan de juiste manier in de groeiperiode zal invullen. Met deze GrassTech Grazer GT140 is de vers gras stalvoedering optimaal. De gehele graswagen gaat naast de trekker rijden, dus niet op één spoor. De Kuhn PZ trommelmaaier maait het gras af en via trommel/schijf komt het op een plaat, waardoor niets op de grond komt, dus ook geen vervuiling in het voer. Vanaf dat punt gaat het via een invoer naar 2/3 hoogte van de bak, waardoor het gewas vrijwel niet beschadigd, dus geen kneuswerking.

Men praat niet over de bakinhoud, maar hoeveel droge stof in de bak gaat en daar koopt men de inhoud naar.

GrassTech Grazer zijn modellen 100, 120, 140 en 160. Kijk eens op https://vanlaartech.nl/ of informeer bij ons voor de mogelijkheden, Hans de Jong 06-51256030 of Leonard v/d Helm 06-24202557

Wij bedanken familie Rol voor deze order.