Ford 5610 / Jako – M.O.T.T.

Wij leveren meestal machines in de landbouw en tuin & park, maar ook wel eens aan de industrie branche, zowel nieuw als gebruikt, zo ook deze nog strakke Ford 5610 met 7000 ltr Jako tank aan M.O.T.T. (Marine Olie Tank Terminal B.V.).
M.O.T.T. is gevestigd aan de Zaan, waar nog een hoop bedrijvigheid is en al eeuwen is geweest. De Zaan is ontstaan door een 13,5km lange veen waterloop vanaf de Starnmeer naar de toenmalige water het IJ (nu het Noordzeekanaal). Wormerveer is gelegen aan de Zaan en aan de andere zijde is Wormer, waar M.O.T.T. pal aan de Zaan is gevestigd. Op de achtergrond de “Toren van Wormer” of wel een 144 meter hoge mast. De toren is in 1970, door toenmalige PTT, geplaatst met een hoogte van 119 meter, later door de welvaart moest de verhoogd worden door een nieuwe antenne tot 144 meter.
Het bedrijf M.O.T.T. begon in 1967 onder Marine Olie Handelmijn BV (M.O.H.) en werd in 1974 door overname naar de huidige naam veranderd. Het bedrijf verwerkt nu vooral plantaardige oliën, waarvan op de foto’s de silo’s staan..
De trekker en tank worden ingezet om op het terrein, indien nodig kleine hoeveelheden olie te verplaatsen. Dat is op zich een spannende klus, want als het inde tank gaat is de olie zo’n 60 graden, want dan is het mooi vloeibaar. Zodra het te lang in de tank blijft zal de temperatuur dalen, waardoor het slecht uit de tank zal gaan. Dit is toch ondanks een oude set machines weer een leuke aflevering.
Kijk ook eens op marine-olie.nl.
Wij bedanken M.O.T.T. voor deze orden.