Flingk kuilhapper – Fam. Caton

Een aantal maanden geleden is aan familie Caton te Starnmeer een Flingk KHXL2226 kuilhapper geleverd. Trots staan Anton en Wietse met jeugd erbij en dit is toch weer een mooie combi, de happer met de Case shovel.

Anton Caton was een bij ons op de zaak en kwam met het verhaal over hoe het met hun is gegaan. De naam Caton kom je hier in de streek niet veel tegen, maar kan men wel herleiden. Volgens berichten waren ze een aantal eeuwen geleden hier in Holland neergestreken.

Opa Caton begon in 1920 met 2 melkkoeien op een landje in Oostgraftdijk. Rond 1950 ging vader Caton daar weer verder op 2 ha grond, begon met 5 koeien en breide later uit. In 1969 werd de stap gezet om naar de naburige polder Starnmeer te verhuizen en te werken naar de toekomst. Dat is inmiddels goed gelukt, want fam. Anton Caton heeft het stokje overgedaan aan hun 3 zonen. Bauke is rond 2000 in het bedrijf gekomen en Wietse en Jelle volgde in 2010.

Er is ook wat gebeurd in de tijd, inmiddels melken ze aan de Starnmeerdijk ongeveer 250 koeien, het jongvee staat op korte afstand bij een boerderij in de Starnmeer en de rest bij de boerderij Graftermeer.

Deze Flingk unieke kuilhapper is uitgevoerd met een korte hapdiepte, maar een hoge en brede snijvlak. De snijhoogte is 2200 mm en breedte zelfs 2600 mm, een mooi groot vlak. Door de super scherpe vaste messen met fijne vertanding krijg je een zeer mooie en gladde snijvlak, waardoor de kwaliteit van het kuilgras beter blijft. Samen met de solide bouw van deze happer is het in alle opzichten een kwaliteit machine.

Kijk een op Flingk.nl of direct bij de KHXL2226 kuilhapper.

Samen met de drie vijzel Kuhn voermengwagen staan ze garant voor een goed voerproduct.

We bedanken familie Caton voor de order.