Rijkhoff Landbouwmechanisatie, al meer dan 200 jaar

Rijkhoff Mechanisatie B.V. is dé specialist voor de Zaanstreek en omgeving voor de verkoop, verhuur en reparatie van tractoren, landbouwmachines, tuin- en parkmachines en grondverzetmachines.

Historie
Over-overgrootvader Gerrit Rijkhoff was een echte smid; paarden beslaan, banden om vaten slaan en al het voorkomende smeedwerk in een agrarische gemeente in 1850, daar leefde hij van. In de jaren dertig kwamen de eerste landbouwmachines, waarbij de naam McCormick naar voren kwam. De firma Rijkhoff ging met deze ontwikkelingen mee. In 1953 ging Rijkhoff over tot de verkoop van tractoren. Men innoveerde mee, paarden in de landbouw en veeteelt was een aflopende zaak. Naast de tractoren was er ook een stijgende verkoop van landbouwmachines. De landbouwmechanisatie nam een grote vlucht en de broeders Rijkhoff vlogen mee. Men was dealer van Harvester Tractoren (McCormick) en vandaag is de Case IH dat nog.

Het bedrijf bestaat al meer dan tweehonderd jaar. In 2001 is het bedrijf verhuisd vanuit de dorpskern van Assendelft naar de huidige locatie van het industrieterrein in Wormerveer. Momenteel werken we met 9 man personeel. ‘Wie trekkers en machines wil verkopen moet goed weten hoe de klant in elkaar zit’ aldus Rijkhoff. Dat heb je of dat heb je niet. De ene veehouder stelt het op prijs als je met een idee komt, de ander zegt ‘dat maak ik zelf wel uit’. Gelukkig kunnen we beide door de deur!

Op onze website kunt u terecht voor informatie over ons assortiment, het laatste nieuws en een actueel overzicht van de bij ons beschikbare occasions.