Case IH Scout

Afgeleverd, een Case IH Scout UTV.

Meestal zijn het voor ons Case IH tractoren en dit is dan weer een unieke aflevering. Deze zijn speciaal voor de Nederlandse markt gemaakt, al is de Case IH Scout elders in de wereld volop te koop.

Scout is een naam uit het verleden en zoals de Farmall weer terug van weggeweest. Scout was vroeger de voorloper van een SUV wagen, veelal in Amerika gebruikt door de boer en later voor algemeen gebruik.

Het IHC concern was heel groot met vele takken van sport, o.a. wiel- en rupstractoren, vele landbouwwerktuigen, tuinmachines, vrachtwagens, (school)bussen, auto’s en vele soorten bouw- en grondverzetmachines.

Begin jaren 80 ging het niet goed met de economie in de VS, international Harvester (IHC) kreeg grote klappen. Mede door een grote staking van 172 dagen viel de gehele afzet stil en kwam ook weer slecht op gang. IHC verkocht de landbouw- en grondverzetdivisie en ging zelf verder onder de naam International Navistar (vrachtwagens en bussen). Navistar bestaat nog steeds en worden vooral in Noord, Midden en Zuid Amerika geleverd. IHC had toen ook een groot aandeel in onze Nederlandse DAF, wat later ook fout afliep! De bouwmachinedivisie met o.a. de bekende IH kranen en Payloader wielladers werd verkocht en ging verder onder de naam Dresser. De naam Dresser is geheel verdwenen, al heeft CASE Construction nu een complete lijn bouwmachines vanuit het CASE verleden. De landbouwtak werd verkocht aan Tenneco, daar werd CASE en David Brown, Case IH en inmiddels huist dit onder het CNH concern. De nummer twee in de wereld m.b.t. productie / omzet van landbouwmachines.

Na een geschiedenisles, terug naar de huidige Scout.

Deze nieuwe Scout is uitgevoerd met een 3 cilinder 24 pk diesel motor, traploze aandrijving met 2 groepen vooruit en één achteruit. Verder een ruime zitplaats met zonnedak, voorruit met ruitenwisser, 4-wiel aandrijving en een mechanische kiepbak. Kortom een prachtige machine voor rond het boerenbedrijf.

Wij bedanken de nieuwe eigenaar voor deze order en wensen hem veel rijplezier.