Case IH Maxxum – Fam. Rodenburg

Aan familie Rodenburg te Uitgeest is een Case IH Maxxum 150 CVX afgeleverd. Dit is weer een mooie aflevering aan de Busch en Dam, ook wel bekend van Boerderij camping “De Rodenburghoeve”. Ooit boerde dhr. J. Admiraal hier en Klaas was veel te vinden op het erf. Op een gegeven moment namen Klaas en Linda het bedrijf over.

Admiraal was een echte Zetor boer (o.a. 4712) en Klaas nam dat gevoel over. Toen Rijkhoff nog in Assendelft was gevestigd kocht Klaas bij ons zijn eerste nieuwe Zetor 7711 en werd gevolgd door een 8540. Na de verhuizing van Rijkhoff naar Wormerveer werd kort daarna een Zetor 10641 aangeschaft. Hierna begon het bedrijf echt te groeien en daarbij werden er verschillende takken bij genomen. Zo kwam toch in 2008 de eerste Case IH Maxxum 115, later nog aangevuld met een Maxxum 125 en de nodige IHC tractoren.

Ook de jongens werden groter en er werd steeds meer machinewerk in eigen beheer gedaan. Inmiddels is Niels ook bij de maatschap gevoegd, maar de rest van de familie werkt zeer graag mee. Grassen gingen ze ook zelf doen met eerst een gebruikte Strautmann Super-Vitesse DO, maar deze was vorig jaar ook vervangen door een nieuwe. Een Strautmann Super-Vitesse 3502-DO die echt meer capaciteit heeft dan de oude (is ook niet te vergelijken). Op de foto’s is deze ook te zien.

De nieuwe Rooie Paard (Case IH Maxxum 150) werd na het ophalen meteen ingezet voor het grassen en na volle tevredenheid gebruikt. Deze trekker is ook weer compleet uitgerust met alle gemakken zoals de befaamde CVT-aandrijving, Fronthef/Pto, AH luchtrem, geveerde vooras/cabine en ook zelfs een AFS700 scherm met HMC-2.

Zo is het bedrijf echt modern geworden door de jaren heen en klaar voor de toekomst. Ze boeren niet zoals vele andere melkveebedrijven, ze boeren namelijk biologisch / dynamisch. Samen met de boerencamping is dat een zeer mooie combinatie. De boerencamping hebben ze ook al jaren in beheer, dus als u interesse heeft boek dan een weekje bij familie Rodenburg. Kijk eens op www.facebook.com/Rodenburghoeve of www.rodenburghoeve.nl

We hebben ook nog gefilmd dit zal later te zien zijn op Facebook.

Wij bedanken familie Rodenburg voor deze order.