Case IH Farmall – fam. Meijer

Trots staat familie R. Meijer uit Wormer bij hun nieuwe aanwinst, de Case IH Farmall 65A.

100 Jaar Farmall is al heel wat jaren geleden, nu zijn de voorvaderen van R. Meijer in 1846 gaan boeren aan de Dorpsstraat te Wormer. Vader H. Meijer was de laatste melkveehouder van de familie en was begonnen in 1959. Door een ongeluk met een veewagen in 1980 ging toch de rem er iets op en stopte uiteindelijk in 1992 met melken. Het land werd nog goed onderhouden en kwam trouw bij ons op de zaak.

Zoon R. Meijer ging een andere kant op, maar het boeren zat wel in zijn bloed en na het overlijden van vader pakte hij het op als hobby. De IHC 433 wordt nog gewoon gebruikt, maar de Case IH Farmall 65A pakt nu het grotere werk op. Op het erf en op het water/veenweide gebied past het prima door het lage gewicht. De trekker is compleet uitgevoerd met frontlader en cabine (was eerst niet de bedoeling).

Voor het echte grote werk gaan we naar New Zeeland, het boeren zit er toch gewoon nog in. R. Meijer begeleid daar projecten van boerenbedrijven en gaat daar dan regelmatig te werk.

Naast de foto tijdens de aflevering, ook wat foto’s van de grotere Case IH en John Deere trekkers die zij daar gebruiken. De Case IH Steiger kniktrekker zijn daar gewoon normaal en dan mooi voor het werk om 20 ton grond in de bak voor het egaliseren. Voor de trekkracht nemen zij daar steeds meet Case IH tractoren in gebruik!

We bedanken R. Meijer voor deze orden en wensen hem veel rij- en werkplezier met zijn nieuwe aanwinst.