Schouten Groentechniek dealerschap

Schouten Groentechniek dealer Noord-Holland

Rijkhoff verkoopt als sinds de jaren 90 Schouten machines. Schouten is bekend van de mesttanken, bemesters, sleepslangen en greppelsfrezen. Ooit was Schouten Uddel echt gericht op de agrarische machines en hebben ook vele soorten gemaakt. Rond de eeuwwisseling gingen ze zich ook richten op groentechniek. Dit betreft verticuteer-, gras-, bladeren- en veegmachines, maar ook maai-verticuteerwagens en maai-laadwagens. Deze machines worden ingezet door gemeente, loonbedrijven en aannemers die in de groenvoorziening werken.

Kijk op eens: www.schouten.ws/groentechniek

Samen met Schouten Uddel gaan wij de service en verkoop voorzien van Noord-Holland.

Verkoop Rijkhoff: Hans de Jong 06-51256030, Leonard van der Helm 06-2420 3557 of de zaak 075-6871277

Verkoop Schouten: René Koops 06-30227068 of de zaak 0577-408080

Joskin Dealerschap

Sinds 1 januari 2024 zijn wij Joskin dealer voor een deel van Noord-Holland. Joskin is een wereldwijd merk, actief in ongeveer 60 landen via 600 dealers.

Joskin is ontstaan bij onze zuiderburen België, waar ook hun hoofdvestiging staat. Via 5 locaties met een totaal van 61 ha terrein, waarvan 18 ha aan fabrieken worden grote getalen aan machines gemaakt. O.a. mesttechniek, kiepwagens, balenwagens, cargotechniek, veewagens, weideslepen/beluchters en nog veel meer.

Kijk eens op: www.joskin.com/nl

Hierop vindt u vele informatie zoals, zelf onderdelen zoeken, wat wij ook voor u kunnen doen en u kunt zelf machines samenstellen in de configurator.

Wij zijn natuurlijk blij met deze stap. Voor meer informatie kunt u contact opnemen.

Verkoop: Hans de Jong 06-51256030, Leonard van der Helm 06-24203557, de zaak 075-6871277 of mail naar verkoop@rijkhoffmechanisatie.nl

Onderdelen en technische vragen: De zaak 075-6871277 of mail naar magazijnlm@rijkhoffmechanisatie.nl

Case IH Farmall – Fam. Van der Vliet

Bij deze nog het beste voor 2024!

2023 is afgelopen, maar aan het einde van het jaar hebben we nog een paar mooie afleveringen gehad. Zoals deze Case IH Farmall 100C aan familie Van der Vliet te Grootschermer.

Van der Vliet huist al jaren in de polder “De Schermer”. In de 17de eeuw is de Schermer doorgemalen door de beroemde windmolens. Bij Van der Vliet komt er na een lange procedure toch weer één te staan, niet zo’n mega hoge zoals bijv. in de Kop van Noord-Holland, maar hiermee kan de familie goed uit de voeten. Zo ziet men maar, de boeren werken ook aan groene stroom.

Over de Case IH Farmall 100C was er niet zoveel tijd nodig. Gewoon een mooie compacte trekker en met wat aanpassingen was alles naar wens. Ook door de snellere huidige levertijd kon deze mooi in december worden afgeleverd.

Wij bedanken familie Van der Vliet voor deze order.

Voorraad Case IH Farmall

Uit voorraad leverbaar!

Case IH Farmall 65A

Uitgevoerd met een stille zuinige 3 cilinder diesel met bijna 3 ltr inhoud

8×8 mechanisch soepel schakelende versnellingsbak.

2 mechanische DW regelventielen, hulp-hefcilinder met 2100 kg hefvermogen

Nu op 320/70R28 bandjes, maar andere dikkere banden zijn mogelijk (zie de tweede foto).

Rijden is verliefd worden!

Informeer Hans de Jong 06-51256030 of Leonard v/d Helm 06-24203557

Case IH Farmall – Fam. Vessies

Nog een Case IH Farmall 65A  afgeleverd, maar dan zonder cabine. Deze is ontvangen bij familie J. Vessies te Assendelft en Jan zit er weer mooi bij.

Hij heeft er even geduld voor gehad, maar nu met een goede jas aan is het mooi te doen. Ook Jan is gestopt met melken, maar is altijd nog lekker bezig in het land en op het erf. Zijn krachten zijn nog altijd aanwezig, ooit de sterkste man van Assendelft en omstreken tijdens de sterkste man wedstrijden van de PJG.

PJG is een plattelands jongeren organisatie die vanaf 1950 actief zijn, we gaan er vanuit dat in 2025 het 75 jarig bestaan gevierd zal worden. De PJG is nog steeds actief met o.a. sinds de jaren 60, de trekker behendigheidswedstrijden en tussendoor wat kleinere activiteiten. De trekker behendigheidswedstrijden zijn voor jong en oud, zeker als bezoeker!

Wij wensen Jan veel rij- en werkplezier toe met zijn nieuwe aanwinst.

Case IH Farmall – fam. Meijer

Trots staat familie R. Meijer uit Wormer bij hun nieuwe aanwinst, de Case IH Farmall 65A.

100 Jaar Farmall is al heel wat jaren geleden, nu zijn de voorvaderen van R. Meijer in 1846 gaan boeren aan de Dorpsstraat te Wormer. Vader H. Meijer was de laatste melkveehouder van de familie en was begonnen in 1959. Door een ongeluk met een veewagen in 1980 ging toch de rem er iets op en stopte uiteindelijk in 1992 met melken. Het land werd nog goed onderhouden en kwam trouw bij ons op de zaak.

Zoon R. Meijer ging een andere kant op, maar het boeren zat wel in zijn bloed en na het overlijden van vader pakte hij het op als hobby. De IHC 433 wordt nog gewoon gebruikt, maar de Case IH Farmall 65A pakt nu het grotere werk op. Op het erf en op het water/veenweide gebied past het prima door het lage gewicht. De trekker is compleet uitgevoerd met frontlader en cabine (was eerst niet de bedoeling).

Voor het echte grote werk gaan we naar New Zeeland, het boeren zit er toch gewoon nog in. R. Meijer begeleid daar projecten van boerenbedrijven en gaat daar dan regelmatig te werk.

Naast de foto tijdens de aflevering, ook wat foto’s van de grotere Case IH en John Deere trekkers die zij daar gebruiken. De Case IH Steiger kniktrekker zijn daar gewoon normaal en dan mooi voor het werk om 20 ton grond in de bak voor het egaliseren. Voor de trekkracht nemen zij daar steeds meet Case IH tractoren in gebruik!

We bedanken R. Meijer voor deze orden en wensen hem veel rij- en werkplezier met zijn nieuwe aanwinst.

Winterschrijven 2023/24

Case IH Farmall – De Weed

Ook weer even geleden, maar vermelden waard. Deze mooie Case IH Farmall 95C is afgeleverd aan “De Weed maaibootservice” of wel familie Niels Breedijk.

Zij doorkruizen geheel Noord-Holland te water en over de weg en dan voornamelijk boven het Noordzeekanaal.

De werkzaamheden zijn vooral te water om sloten, kanalen en meren te onderhouden met maaiboten en mastertrack/amfibievoertuigen.

Kijk een op www.maaibootservice.nl om een indruk van het bedrijf te krijgen.

Eigenlijk zitten de maaiboten echt in de familie, want Niels zijn broer Joris is weer fabrikant hiervan onder JvS Techniek. Voor transport gebruiken ze vooral Case IH trekkers en zij trekken deze bij de 2 dealers in Noord-Holland vandaan. Zo komt deze Case IH Farmall bij ons vandaan en daar zijn we natuurlijk blij mee.

We wensen Niels, Anne-Marie en werknemers veel werkplezier en bedanken hun voor deze order.

Flingk kuilhapper – Fam. Caton

Een aantal maanden geleden is aan familie Caton te Starnmeer een Flingk KHXL2226 kuilhapper geleverd. Trots staan Anton en Wietse met jeugd erbij en dit is toch weer een mooie combi, de happer met de Case shovel.

Anton Caton was een bij ons op de zaak en kwam met het verhaal over hoe het met hun is gegaan. De naam Caton kom je hier in de streek niet veel tegen, maar kan men wel herleiden. Volgens berichten waren ze een aantal eeuwen geleden hier in Holland neergestreken.

Opa Caton begon in 1920 met 2 melkkoeien op een landje in Oostgraftdijk. Rond 1950 ging vader Caton daar weer verder op 2 ha grond, begon met 5 koeien en breide later uit. In 1969 werd de stap gezet om naar de naburige polder Starnmeer te verhuizen en te werken naar de toekomst. Dat is inmiddels goed gelukt, want fam. Anton Caton heeft het stokje overgedaan aan hun 3 zonen. Bauke is rond 2000 in het bedrijf gekomen en Wietse en Jelle volgde in 2010.

Er is ook wat gebeurd in de tijd, inmiddels melken ze aan de Starnmeerdijk ongeveer 250 koeien, het jongvee staat op korte afstand bij een boerderij in de Starnmeer en de rest bij de boerderij Graftermeer.

Deze Flingk unieke kuilhapper is uitgevoerd met een korte hapdiepte, maar een hoge en brede snijvlak. De snijhoogte is 2200 mm en breedte zelfs 2600 mm, een mooi groot vlak. Door de super scherpe vaste messen met fijne vertanding krijg je een zeer mooie en gladde snijvlak, waardoor de kwaliteit van het kuilgras beter blijft. Samen met de solide bouw van deze happer is het in alle opzichten een kwaliteit machine.

Kijk een op Flingk.nl of direct bij de KHXL2226 kuilhapper.

Samen met de drie vijzel Kuhn voermengwagen staan ze garant voor een goed voerproduct.

We bedanken familie Caton voor de order.

Case IH Luxxum – T. Noom

De laatste nieuwe Case IH Luxxum 110 is geleverd aan Tim Noom uit de Woudpolder te Uitgeest.

Tim gaat door met boeren in de Woutpolder na het overnemen van de boerderij van vader Nico Noom. De Woudpolder zit tussen Krommeniedijk, Uitgeestermeer, De Woude, Markenbinnen, Starnmeer en een beetje Zaanstreek.

Vaders kant komt uit Markenbinnen, maar na herindeling / ruilverkaveling in de jaren 80 verhuist naar de Woudpolderweg. Nu runt Tim zijn melkveehouderij in het veenweidegebied, waar de weidevogelbeheer hoog in het vaandel staat. Deze polder is gelieft bij de wandelaars en vogelaars.

De bedrijfsvoering is in combinatie voor familie Noom door de jaren natuurlijk goed geweest. Nadat vader 33 jaar geleden een nieuwe Case IH 745XL had gekocht, gaat Tim voor de toekomst met deze Case IH Luxxum 110 verder als hoofdtrekker. Natuurlijk blijft de trouwe 745XL in het bedrijf!

Deze Luxxum is compleet gemaakt met frontlader, Kemp balenklem en de nodige werktuigen. Dus de laatste Luxxum model uit Oostenrijk en deze serie wordt vervangen door de bestaande Vestrum 100-130 modellen, maar dan uitgevoerd met een 8-traps PS versnellingsbak i.p.v. de CVT.

Voor een gebruiker die nog een Luxxum model zou willen kopen, we hebben binnenkort nog een z.g.a.n. Luxxum 120 te koop met ongeveer 200-250 draaiuren.

Wij bedanken Familie Noom voor deze order en wensen Tim en familie veel rijplezier met hun nieuwe aanwinst.

Demo Maxxum 150 CVX

Nog een demo is beschikbaar en natuurlijk ook te koop!

Deze Case IH Maxxum 150 CVX met een 6 cilinder motor tot maximaal 180 pk met de bekende 50 km/u CVT aandrijving. Goed op de banden met de 710/70R38 en 540/65R28 Michelin. Verder uitgerust met een fronthef / pto, geveerde cabine en vooras, 4 electrische regelventielen via een CCLS-pomp en PB-aansluitingen. Kortom een top trekker voor alle segmenten.

Informeer naar de mogelijkheden, Hans de Jong 06-51256030 of Leonard van der Helm 06-24203557

Mulder balenwagen – P.H. Kramer

Aan P.H. Kramer is een Mulder balenwagen met een bakmaat van 6500 x 2500mm geleverd.

Een laadvermogen van 16 ton over 3 assen op brede banden is nodig voor de strakke ronde balen. Deze strakke en goed te stapelen ronde balen worden gemaakt door zijn Kuhn FBP3135 pers.

Piet-Hein maakt vele ronde balen in Assendelft en omstreken. Eigenlijk kun je Piet-Hein gewoon al het voederwinning laten doen, van maaien tot persen en de balen thuis gestapeld. Maar hij doet nog veel meer, zoals mest rijden en diverse grondwerkzaamheden, eventueel met andere ZZP’ers.

Wij bedanken Piet-Hein voor deze order.

Voorraad Kuhn machines

Na de regenperiode en het maaien, wordt er weer geschud en geharkt. Wij hebben nog diverse nieuwe Kuhn machines staan.

* Zoals deze Kuhn GF8703T, Nieuw uit voorraad en zelfs een demo-model beschikbaar. Met een werkbreedte van 8,70 mtr en met HLC kopakker-systeem.

* Ook een Kuhn GF10803T 10 element schudder met een werkbreedte van 10,80 mtr.

* Dan erna met zo’n mooie Kuhn GA8131 dubbelhark met een werkbreedte van 7,10 tot 8 mtr schoon harken.

* Ook hebben we nog een grotere GA8731 model tot 8,70 mtr werkbreedte.

* Daarnaast hebben we een demo 13,50 mtr vier rotorhark!

Informeer bij ons, Hans de jong 06-51256030 of Leonard van der Helm

06-24203557

Maaiers uit voorraad leverbaar.

Wat een regentijd! Maar na regen komt zonneschijn en als het klopt wordt het in de loop van de week beter en kan er weer gemaaid worden. Als er dan onverwacht iets tegen loopt of als je toch liever nieuw wilt, dan hebben wij nog diverse maaiers uit voorraad leverbaar.

De Vicon Extra serie front- en achtermaaiers van 320 cm werkbreedte. Bekend om zijn goede maaibeeld door de schijven met 3 messen, verder een solide midden ophanging.

Natuurlijk ook maaiers van Kuhn.

Achtermaaiers: GMD16, GMD285 zonder kneuzer en een Demo FC3515 met kneuzer.

Frontmaaiers: GMD3125F zonder kneuzer en een FC3125 met kneuzer.

Informeer bij ons en bel Hans de Jong 06-51256030 of Leonard van der Helm 06-24203557.

Case IH Luxxum – Loonbedrijf Wen de Jong

Aan Loonbedrijf Wen de Jong te Wijdewormer is een Case IH Luxxum 120 geleverd.

Een compacte trekker geheel naar wens klaargemaakt vooral voor werkzaamheden in recreatiepark de Twiske in Oostzaan. Natuurlijk kan en wordt deze nieuwe aanwinst ook bij andere werkzaamheden ingezet. Trots staat Stef bij de nieuwe aanwinst, waar hij de meeste uren op zal maken (inmiddels al de eerste uren na tevredenheid gemaakt).

De trekker is uitgevoerd met fronthef/pto, geveerde vooras en cabine, 32×32 PS bak met automatisme, CCLS-pomp met mechanische en elektrische ventielen, Ciflex omkeerbare radiateur ventilator (voor stoffige omstandigheden) en gras vriendelijke 650/60R30.5 en 560/60R22.5 banden.

De aflevering was natuurlijk gewoon in de Wijdewormer, waar Loonbedrijf Wen de Jong sr. ongeveer in 1974 begon met agrarisch loonwerk en bekend was in de omgeving. Inmiddels zijn Wen jr. en Louis de Jong aan het bewind en naast werk bij de boer inmiddels ook al wat jaartjes werkzaam in de bouw en aannemerij.

Kijk voor meer info op: www.wendejong.nl

Ook staan ze trots met de jongere generatie bij hun nieuwe aanwinst.

Wij bedankt Loonbedrijf Wen de Jong voor deze order.

Strautmann Super-Vitesse – Mts. Mul

Alweer even geleden, maar na een melding van onze klant Mts. Mul te Graft dat het zeer naar tevredenheid gaat is het toch even een bericht waard.

Deze Strautmann Super-Vitesse 3502 opraapwagen is met een DWM 8-wielige tandem voor minder draagkrachtig land. Totaal best wel een grote investering, maar de moeite waard. Deze Strautmann Super-Vitesse is hier veel in gebruik in de omtrek en is gewoon een top graswagen.

DWM is een product van Douwe v/d Molen, die nu dichterbij is gekomen bij Evenboer en weten hoe een 8-wielig tandem gemaakt moet worden. Samen een mooie combinatie.

De eerste foto’s zijn hier gemaakt en de andere twee via de klant ontvangen na de melding van een top machine.

Wij bedanken familie Mul voor deze order.

Case IH Puma – K.J. Tromp

Kees Tromp is gek op Puma’s

Ze hebben dit jaar nog één in gebruik genomen, een Case IH Puma 165 CVX. Deze dik 200 pk gevende trekker kan volop worden ingezet voor vele werkzaamheden. Waarschijnlijk kom deze trekker ook voor de grootpakpers, waar voorheen Fred Hinloopen met zijn Puma de nodige uurtjes mee maakt.

Familie Hinloopen gaan naar Groningen verhuizen, waardoor KJ Tromp deze invulling moet maken. Jammer (voor ons) dat familie Hinloopen zo ver weg verder gaat boeren, maar daar ligt natuurlijk hun toekomst.

Natuurlijk zijn wij blij dat KJ Tromp weer een rooie ervoor zet.

Wij bedanken Kees Tromp voor de order en wensen de mannen van KJ Tromp een hoop rijplezier. Ook wensen wij familie Hinloopen succes in Groning en voordeel, ze zitten daar dichtbij een collega Case IH dealer Oosterhoff, dus het zal daar rood blijven.

#cvt #cvxdrive #puma #RedPower #caseihpuma #afsconnect #redpower #afs #caseih #rijkhoffmechanisatie

Case IH Kodiak afgeleverd

Weer een bijzondere levering aan een Case IH gebruiker. Zo is deze Case IH Kodiak 700SPS ES quad, een luxe uitvoering met een één cilinder 700 cc bezine motor en automaat aandrijving. Verder met stuurbekrachtiging, tweemaal een rek met één opbergkist, aluminium velgen en deze quad tokkelt lekker rap met landbouwkenteken langs de weg.

Wij bedanken deze klant voor de order en wensen hem veel rijplezier met zijn nieuwe aanwinst.

PS: Het is een Yamaha in Case IH rood gespoten kleur en natuurlijk stickers erop.

Rood is gewoon mooi en dat vindt de klant ook!!

Elektrische Köpple – De Twee Heren

Aan de Twee Heren te Grootebroek is een elektrisch aangedreven Köppl Compakt Comfort eDRIVE  één assige werktuigdrager geleverd. Deze machine is geheel naar wens klaargemaakt.

Voor het omvormen naar het ecologisch beheren van bestaande en nieuwe groenstroken, parken en speelplekken, heeft De Twee Heren B.V. uit Grootebroek gekozen voor de elektrisch aangedreven één-asser van Köppl. Door de emissiearme machine dragen zij er aan bij dat de impact van beheer zo minimaal mogelijk is voor flora, fauna en milieu. Naast de werktuigen (vingerbalk, bandhooier en schuifbord) voor het beheer van bloemrijkgrasland en vergelijkbare terreinen, zijn ook een frees, rotorkopeg en veegmachine aangeschaft. Het geloof in een zoveel mogelijk elektrische manier van werken is groot bij De Twee Heren. De nadelen wegen niet op tegen voor de voordelen en daarom blijven zij de komende jaren volop inzetten op een volledig elektrisch machine- en wagenpark.

De Twee Heren zijn veelal bezig met stadnatuur en natuurspeelplaatsen, kijk eens op detweeheren.nl.

Wij bedanken De Twee Heren voor deze order.

Case IH Farmall – Fam. Hos

Geleverd, deze Case IH Farmall 100C HD met 100 jaar Farmall!

Farmall is een oude naam onder het International Harvester Company (IHC). In het jaar 1902 ontstond een samenwerking van de heren McCormick en Deering. McCormick was de oudste, van oorsprong uit 1831. In 1923 zag de Farmall het licht, werd later ROOD en dat is gelukkig niet meer losgelaten. Zelfs na de samenvoeging van Case en International, dus het huidige bekende Case IH bleef het rood. Een IHC trekker werd vaak in Nederland Cormick of Inter genoemd.

In tegenstelling met de USA verdween de Farmall in Nederland op de achtergrond, maar toch is dat wat jaren geleden weer opgepakt. Nu hebben we een Farmall-serie van 55 t/m 120 pk in vele uitvoeringen, maar wereldwijd zijn er nog meer mogelijkheden van 20 t/m 140 pk.

Op dit moment zijn er voor enkele modellen van de Farmall-serie acties, dus informeer bij ons.

Hans de Jong 06-51526030 of Leonard van de Helm  06-24203557.

Deze trekker is afgeleverd aan familie Hos te Woude, waar een lichte, compacte trekker nodig is.

Zij zijn de enige overgebleven melkveehouderij op het eiland, met ruim 200 Hectare te bewerken (natuur)land.

We bedanken familie Hos voor de order en wensen hun veel rijplezier toe.

GrassTech Grazer – Fam. Rol

Aan familie Rol te Starnmeer is een GrassTech Grazer model 140 geleverd. Na advies van verschillende mensen en eigen inzicht zijn zij op deze keuze gevallen.

Voer en ook krachtvoer is belangrijk voor de melkkoe en dat kan op verschillende manieren gedaan worden. Men maakt een eigen keuze door eigen inzicht of via advies en dat is per boer en in welk gebied of omstandigheden verschillend. Om kosten te besparen op krachtvoer is het mogelijk om vers gras stalvoedering te doen. Vaak ziet men dan een trekker met frontmaaier en een opraapwagen in het voorjaar en najaar het land ingaan. De laatste jaren wordt er toch steeds meer via voeradviseurs gesproken om voer van je land af te halen indien mogelijk. Ga dan ook eens een gesprek met Van Laar Techniek aan en laat de kosten eens berekenen of het loont om een vers gras opraapwagen aan te schaffen. Waarschijnlijk kan het wel zo zijn dat binnen een aantal jaren de wagen is betaald door minder krachtvoer tegenover mechanisatie en loonkosten.

Belangrijk is dat men dan de juiste manier in de groeiperiode zal invullen. Met deze GrassTech Grazer GT140 is de vers gras stalvoedering optimaal. De gehele graswagen gaat naast de trekker rijden, dus niet op één spoor. De Kuhn PZ trommelmaaier maait het gras af en via trommel/schijf komt het op een plaat, waardoor niets op de grond komt, dus ook geen vervuiling in het voer. Vanaf dat punt gaat het via een invoer naar 2/3 hoogte van de bak, waardoor het gewas vrijwel niet beschadigd, dus geen kneuswerking.

Men praat niet over de bakinhoud, maar hoeveel droge stof in de bak gaat en daar koopt men de inhoud naar.

GrassTech Grazer zijn modellen 100, 120, 140 en 160. Kijk eens op https://vanlaartech.nl/ of informeer bij ons voor de mogelijkheden, Hans de Jong 06-51256030 of Leonard v/d Helm 06-24202557

Wij bedanken familie Rol voor deze order.

Weidemann knikladers afgeleverd

Aan een aantal klanten hebben we de laatste periode verschillende Weidemann knikladers geleverd.

Weidemann is het echte A-merk in deze markt en al jaren de toppers. Deer de jaren heen zijn er wel vele merken in deze markt bijgekomen. Ook wij hebben diverse merken verkocht, daar staan we natuurlijk altijd achter en er zijn altijd mogelijkheden om een ander merk aan te bieden. Maar onze focus ligt wel meer om Weidemann aan te bieden, omdat dat goede kwaliteit is. Deze machines blijven na vele uren te hebben gedraaid gewoon goed en plezierig werken en natuurlijk hun waarde houden,

Hier een aantal afgeleverde Weidemann machines van de laatste paar weken.

Een Weidemann 2080LP-T met uitschuifbare giek, ideaal om iets verder en hoger materiaal te pakken. Deze 4,5 ton kniklaten is uitgerust met een 61 pk Deutz diesel, 30km/u snelgang, euro aankoppeling en 425/55-17 AS banden met zware assen.

De bedieningsruimte is voorzien van een veiligheidsframe met voor en achterruit, verlichting, vlakke vloer en natuurlijk zeer makkelijke en comfortabele bediening.

De andere is een Weidemann 1160 met standaard giek. Deze kleine krachtpatser is zeer wendbaar en ideaal voor de boer, maar ook voor de aannemerij. Met een gewicht van ongeveer 2000 tot 2300 kg een kleine topper.

Deze wordt ingezet bij Geko (Poel / Dijkzeul) voornamelijk voor kleine klusjes in en om de melkveehouderij (Geiten / Koeien)

Binnenkort komen er nog meer Weidemann afleveringen en als u informatie wilt of er eens mee wilt sturen, dan zijn er mogelijkheden.

Wij wensen de nieuwe eigenaren veel werkplezier en bedanken hun voor deze orders.

Case IH Luxxum

Er is weer een mooie Case IH Luxxum 120 klaargemaakt voor een klant en geleverd op dikke banden. Ideaal voor minder draagkrachtige weilanden, maar ook voor de huidige natte omstandigheden. Met deze 710/60R34 banden achter en 540/65R24 voor i.c.m. de lichte 120 pk trekker is er minder structuur bederf aan de grond. Verder is de trekker klaargemaakt naar de wensen van de klant.

Deze Case IH Luxxum serie gaat verdwijnen, wij ontvangen nog één model 120 voor een klant en we hebben zelf nog één model 110 in voorraad staan. De Luxxum serie is niet meer te bestellen en wordt vervangen door een aangepaste Verstrum serie met een 8 traps PS. Dus als u nog een trouwe, compacte trekker Luxxum zou willen, WIJ HEBBEN ER NOG ÉÉN BESCHIKBAAR!

Model 110, geveerde vooras / cabine, 4 traps PS met automatisme, CCLS pomp met 3 DW ventielen en natuurlijk uit te bereiden met verschillende opties (ook banden).

GRIJP UW KANS!

Verder wensen wij de gebruikers van de nieuwe Case IH Luxxum 120 veel werkplezier en bedanken hun voor deze order.

Steyr Expert – Fam. Hunnekink

Aan familie Hunnekink te Limmen is een nieuwe Steyr Expert 4100 geleverd.

Ze zijn bij familie Hunnekink ondertussen echte Steyr mensen geworden en deze past mooi bij de andere modellen. Het is een mooie compacte trekker met een 4,5ltr 4 cilinder 110pk motor, bekende CVT aandrijving en naar wens klaargemaakt voor de lichtere werkzaamheden op het melkveebedrijf.

De Expert 4100 is de lichtste van deze serie en is ook leverbaar in een 120, 130 en 140 pk uitvoering. De andere Steyr’s van de familie zijn de zwaarste 4 cilinder 4145 van 175 pk en de LWB model 6205.

Trots staat Ton met de zonen, die allemaal meewerken in het bedrijf, bij de nieuwe aanwinst. Alleen Hans Hunnekink en Ton’s vrouw ontbreken op de foto. Allemaal goede en trouwe gasten en enorme harde werkers!

Wij bedanken familie Hunnekink voor deze order en wensen hun veel werkplezier met hun nieuwe aanwinst.

Case IH Puma – Mts. v/d Eijk / de Boer

Nog een mooie Puma is afgeleverd en deze is voor Maatschap V/d Eijk / De Boer.

Trots staat Matt met de duim omhoog op de foto. Deze trekker kan volop ingezet worden op de twee bedrijven van de maatschap. De trekker is geheel naar wens nagezien en compleet gemaakt met AFS/GPS met een nauwkeurigheid van 2 cm om de moderne landbouw door te zetten.

Alle werkzaamheden doen ze vrijwel zelf, van bemesten, maaien tot inkuilen met de Strautmann Graswagens en nog een oudere Case IH Puma 165. Zelf doen kan ook wel, want de gehele familie werkt mee in het bedrijf in het mooie Twisk. Ze boeren niet alleen in Twisk, maar dicht in de buurt zijn ze samen gegaan met familie De Boer en hierdoor is deze Maatschap ontstaan.

Wij bedanken de mannen van V/d Eijk en dames De Boer voor deze order.

Case IH Puma – Jeroen Kroon

Jawel, Jeroen is heel blij. Samen met zijn familie staat hij bij zijn nieuwe aanwinst, een mooie Case IH Puma CVX 150 die we voor Jeroen Kroon mochten klaarmaken.

IH Case IH zit diep in zijn bloed en dat is ook wel van huis uit met de paplepel meegegeven. Vaders boerde aan de (langste) Dorpsstraat te Assendelft, waar Rijkhoff Mechanisatie ook was gehuisvest. Als kleine jongen kwam Jeroen graag mee en de interesse was groot voor de rooie trekkers. Uiteindelijk kocht Jeroen een Engels B-275 van de gestopte boer Bloedjes. Hij kwam bij ons deze B-275 opknappen en begon zijn eerste centjes te verdienen via loonwerk. Helaas stopte de boerderij en Jeroen ging door en vond zijn weg wel. Heden is zijn bedrijf gevestigd te Starnmeer achter bij zijn schoonfamilie, waar laatste een mooie loods is neergezet.

Naast deze Case IH Puma is er ook een Case shovel en een kraan met allerlei toebehoren in bezit om zijn klanten te voorzien (ook zijn Engelse IHC B-275 nog!). Jeroen is altijd behulpzaam en zo heeft hij ook een aantal keer geholpen met de Beemster landbouwdagen. Hij stuurde toen op een Puma en melde “Dit wordt het later, een Puma”. Zijn droom is uitgekomen en inmiddels is de trekker vol in bedrijf gegaan.

Wij bedankt Jeroen voor deze order en wensen hem veel rijplezier met zijn nieuwe aanwinst.

Case IH MXU100 – Fam. Breebaart

Deze – F week had onze hulp Piet deze knappe Case IH afgeleverd aan familie Breebaart te Noordbeemster.

Trots staan ze bij deze Case IH MXU100, die geheel is nagezien en opgeknapt. Deze trekker wordt ingezet op de veehouderij en ook in het loonwerk, maar dan vooral voor het vers gras stalvoedering. Zo gaat Luc met de combinatie frontmaaier, trekker en graswagen bij diverse veehouders langs om de service te verstrekken.

Luc zit ook niet stil, want na sleutel ervaring bij een collega dealer gaat hij ook langs de weg om mensen te helpen. Zo maakt hij ook veel tijd vrij voor de trekker behendigheidswedstrijden van de Beemster feestweek. Zijn vrouw en zoon richten zich nu meer op de veehouderij.

Wij bedankt familie Breebaart voor deze order en wensen hun veel rijplezier toe.

Case IH Vestrum

En zo gaat er weer een Case IH Vestrum naar een trotse IH / Case IH gebruiker. Deze Case IH Vestrum 130 is uitgevoerd met de betrouwbare 4 cilinder 4,5ltr FPT motor en de bekende CVT aandrijving. Verder is deze Vestrum uitgerust met originele fronthef / PTO en elektrisch bedienbare frontlader. Ondanks dat deze trekkers compact en geen zwaargewicht is staat deze trekker op dikke banden. Met deze 710/60R34 en 540/65R24 banden is het een mooie combinatie in het veenweidegebied.

Wij wensen de nieuwe bestuurders veel rijplezier en bedanken hun voor deze order.

Case IH Farmll – Vicon – Fam. Ruyter

Weer een mooie dubbele aflevering aan familie Ruyter te Heemskerk (Stal Ruyter).

Beginnend met de compacte Case IH Farmall 90C compleet met de bekende 24×24 2-ps versnellingsbak. Deze trekker is gewoon makkelijk bedienbaar, dus snel vertrouwd voor het werk op de boerderij. Samen met deze trekker is ook een nieuwe Vicon Extra 328 schijvenmaaier afgeleverd.

Zij hadden al eerder één afgenomen en door het mooie maaikwaliteit was het geen moeilijke keuze. Vicon gebruikt al jaren 3 mesjes per schijf, waardoor altijd aan de eerste helft van de schijf gewas wordt gesneden. Verder is de maaier voorzien van een hydraulisch instelbare bodemdrukregeling vanuit de cabine bedienbaar.

Stal Ruyter heeft een paardenstalling / pension en melkveehouderij, veelal op natuurland in de Duinstreek. Stal Ruyter bestaat uit meerdere personen, maar nu staat Linda trots bij de nieuwe aanwinst. De trekker werd hierna snel aan het werk gezet, Wouter stuurde al snel een foto.

Wij bedanken familie Ruyter voor de order en wensen hun veel werkplezier met hun nieuwe aanwinst.

Nieuwe Case IH Puma 260

De Puma serie gaat een stap hoger in zowel vermogen, uitvoering, mogelijkheden, comfort, bedieningsgemak en wat een stille top cabine, daar wil je gewoon mee werken. O nee het is geen werken, maar een beleving. Hiermee gaan we menig andere merken voorbij en deze zijn een echt geduchte concurrent voor waar sommige hoog mee lopen!

Deze trekker komt de tweede helft van 2023 bij ons in bezit om te gaan knallen en door ons aan u te laten testen bij loonbedrijven, agrarische bedrijven en gebruikers met dit segment trekker.

Deze trekker zal zeer rijk uitgevoerd zijn, met zijn 260 tot 300 pk en toch compacter dan een Case IH Optum 270, maar toch een beest van een trekker. Deze Puma is m.b.t. bediening en cabine een kopie van de Optum serie.

Graag bieden wij natuurlijk Case IH / Steyr rijders de mogelijkheid om hem te testen, maar ook gebruikers van Fendt, John Deere, Massey Ferguson, Deutz Fahr, Claas, Valtra en andere merken willen wij dit aanbieden om deze nieuwe Puma op de proef te stellen.

Later dit jaar zal er meer info voorbij komen over deze nieuwe LWB Puma serie waar de modellen naar onder ook worden aangepast (185 – 240).

Vraag voor meer info bij de zaak 075-687 1277, Hans de Jong 06-5125 6030, Leonard van der Helm 06-2420 3557 of stuur een mail naar verkoop@rijkhoffmechanisatie.nl.